Clickshop.ro

mancare copiiEste dificil pentru un parinte sa gaseasca pentru copilasul lui alimente sanatoase. Unii parinti cauta alimente organice in speranta ca sunt mai bune, dar chiar si acestea au ingrediente interzise, iar fructele si legumele din piata nu mai sunt gustoase ca cele pe care le culegeam din curtea bunicilor.

In mod normal, este recomandat ca orice copil sau adult sa evite mancarurile care contin peste 5 ingrediente. Dar ce facem cu alimentele care, desi contin peste 25, sau chiar 50 de ingrediente, le sunt recomandate copiilor ca fiind sanatoase? Organismul celor mici nu le proceseaza si, pe termen lung, acestea ajung sa le faca mai mult rau decat bine.

1. Cereale cu ciocolata – Sunt promovate ca fiind cea mai buna alegere pentru micul dejun al copiilor, dar ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a alege de pe raft asa ceva.

Toate aceste ingrediente sunt adaugate ca sa mentina cerealele proaspete. Unele cereale ajung sa aiba si peste 25 de ingrediente.

2. Gaufres sau waffles – Sunt perfecte pentru mic dejun sau pentru o gustare intre mese, dar sortimentele pe care le gasesti la supermarket sunt departe de cele originale, homemade.

3. Chipsuri – Teoretic, sunt facute din cartofi proaspeti si feliati, care dupa prajire devin crocanti si deliciosi. Cu alte cuvinte, ar trebui sa aiba foarte putine ingrediente.Din nefericire insa, pe rafturile magazinelor gasim chipsuri care ajung sa aiba si peste 40 de ingrediente.

4. Batoane cu fructe – Le gasesti in numeroase sortimente: cu fructe, iaurt din fructe si fibre si par sa fie cea mai sanatoasa optiune de snack sau mic dejun, scrie foodstory.ro. Singura problema este ca ajung sa aiba si peste 50 de ingrediente.

5. Nuggets – Sunt niste “imitatii” de carne care contin chiar si 50 de ingrediente, menite sa confere gustul si aroma carnii de pui. Din nefericire pentru noi, multe din ingrediente sunt cancerigene.

Sursa depici.ro

5 mancaruri procesate pe care un copil nu trebuie sa le consumehttp://magico.ro/wp-content/uploads/2012/08/mancare-copii.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads/2012/08/mancare-copii-150x150.jpgRedactia MagicoGhid ParintiMagico LifestyleParinti CopiiEste dificil pentru un parinte sa gaseasca pentru copilasul lui alimente sanatoase. Unii parinti cauta alimente organice in speranta ca sunt mai bune, dar chiar si acestea au ingrediente interzise, iar fructele si legumele din piata nu mai sunt gustoase ca cele pe care le culegeam din curtea bunicilor. In mod normal,...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop