Clickshop.ro

Primele filme 3D se pare că datează chiar din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și aveau scop propagandistic. Tehnica 3D s-a dezvoltat de la an la an influențând nu numai cinematografia, ci și jocurile video și chiar pictura.

Au apărut filme special concepute pentru 3D și, spre deliciul copiilor, personajele animate s-au desprins parcă vrăjite de ecranul plat, continuându-și poveștile chiar sub ochii micuților.

Cum orice noutate care se adresează mai ales copiilor noștri trebuie analizată serios este normal să ne punem și întrebarea: “cât de sigură este vizionarea acestor filme pentru ei?”.

Specialiștii în optometrie ne liniștesc și au și argumente în favoarea acestui lucru. Protecția ochilor celor mai mici spectatori este garantată prin calitatea ridicată a filmelor 3D și prin distanța mare dintre ochi și ecran asigurată de sălile special concepute pentru vizionarea acestui gen de filme.

Ce anume trebuie să avem în vedere când vine vorba de filme tridimensionale?

1. După terminarea filmului, întreabă-l pe copilașul tău cum se simte. Dacă se plânge de durere de capochii sunt roșiilăcrimează sau simte tensiune la nivelul lor este preferabil ca pe viitor să optezi pentru alt gen de film sau să nu mergeți foarte des la 3D.

2. Chiar dacă toată familia este în regulă după finalul filmului, aveți mare grijă la trepte sau mișcări care vă pun la încercare vederea în profunzime (inclusiv condusul unui autovehicul). Ochiul are nevoie de câteva minute pentru a se obișnui fără ochelarii 3D.

3. Există săli de cinematograf unde, înainte de începerea filmului, sunt citite câteva indicații de care toată familia trebuie să țină cont. Amețelile, starea de greață sau durerea de cap apărute pe parcursul vizionării sunt motive de a renunța la film.

4. În filmele tridimensionale intervine capacitatea ochiului uman de a percepe în adâncime. Deși nu s-a demonstrat existența vreunui efect advers la cei mai mici, o bună vizionare începe de regulă în jurul vârstei de 6 ani, atunci când dezvoltarea vederii este definitivă.

5. Igiena: ochelarii sunt, de regula, rulați după fiecare spectacol. În lipsa păstrării unei stări adecvate de igienă a ochelarilor, există riscul de contaminare cu bacterii (mai ales stafilococi). Dacă ai ocazia, mai bine cumpără-i celui mic ochelari pe care îi poate folosi data viitoare în acel cinematograf.

6. Odată achiziționați, ochelarii speciali 3D nu trebuie folosiți în afară. Ei sunt special concepuți pentru a acoperi o arie vizuală cât mai largă și au lentile închise la culoare.

7. Limitați vizionarea filmelor sau jocurilor 3D acasă. Fie că este vorba de un computer, televizor sau telefon mobil, vederea copilului tău poate fi afectată din cauza distanței mici dintre ochi și imagini. Cu cât imaginile se proiectează mai departe de planul ecranului, cu atât ochiul este mai solicitat.

Când ar trebui consultat medicul oftalmolog?

– atunci când micuțul tău are alte probleme de vedere ce îi afectează vizionarea unui film 3D. Există terapii și lentile speciale (prismatice, multifocale) ce pot corecta acest impediment.

– când cel mic se plânge în timpul sau după vizionarea unui film 3D de dureri de ochi sau de cap

Filmele 3D îi vor atrage întotdeauna pe cei mici. Fără a-i priva de această bucurie, impune moderație și nu ezita ca la primele semne de disconfort ale puiului tău să ceri și părerea unui oftalmolog.

Sursă depici.ro

Afla daca ochelarii 3D afecteaza vederea copiilorhttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/03/franta-vrea-sa-oblige-companiile-de-continut-si-servicii-web-sa-plateasca-pentru-traficul-pe-retele-1_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/03/franta-vrea-sa-oblige-companiile-de-continut-si-servicii-web-sa-plateasca-pentru-traficul-pe-retele-1_size3.jpgRedactia MagicoGhid ParintiMagico LifestyleParinti CopiiPrimele filme 3D se pare că datează chiar din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și aveau scop propagandistic. Tehnica 3D s-a dezvoltat de la an la an influențând nu numai cinematografia, ci și jocurile video și chiar pictura. Au apărut filme special concepute pentru 3D și, spre deliciul copiilor, personajele...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop