Clickshop.ro

Copiii care intre 2 si 4 ani se uita mai mult de doua ore zilnic la televizor sau in fata calculatorului risca sa se ingrase sau sa devina obezi pana la varsta de 10 ani.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Montreal, care au observat ca fiecare ora in plus petrecuta in fata televizorului, peste limita maxim admisa de 2 ore pe zi, poate adauga 0,5 milimetri la circumferinta taliei copiilor.

Datele obtinute arata ca minorii ajung sa se uite la televizor in jur de 8,8 ore pe saptamana, cand au 2 ani. In urmatorii doi ani, timpul alocat privitului la televizor creste cu inca sase ore. Astfel, cercetarea arata ca un copil de 4 ani sta in fata tv-ului 14,8 ore.

Potrivit studiului, aproximativ 15% dintre participantii la cercetare au ajuns sa se uite la televizor peste 18 ore saptamanal pana la varsta de 4,6 ani. Conform studiului, aceste ore se vor transforma intr-un surplus de 7,6 mm in jurul taliei pana la varsta de 10 ani.

Dincolo de monitorizarea timpului petrecut in fata calculatorului, studiul a presupus si masurarea circumferintei taliei la copiii implicati in studiu. De asemenea, cercetatorii au decis sa le evalueze si tonusul musular si abilitatile atletice. In acest scop, cei mici au fost pusi sa sara de pe loc, in lungime. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca micutii care petrec mult timp in fata calculatorului se confrunta cu un tonus muscular redus si cu scaderea abilitatilor sportive.

Sursa depici.ro

De ce se ingrasa copiii care petrec mai mult de doua ore in fata televizoruluihttp://magico.ro/wp-content/uploads/2014/01/happycover.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads/2014/01/happycover-150x150.jpgRedactia MagicoGhid ParintiMagico LifestyleParinti CopiiCopiii care intre 2 si 4 ani se uita mai mult de doua ore zilnic la televizor sau in fata calculatorului risca sa se ingrase sau sa devina obezi pana la varsta de 10 ani. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Montreal, care au...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop