Clickshop.ro

Se stie ca dintotdeauna, intre generatii au existat conflicte, neintelegeri sau chiar mai rau, indiferenta ori ostilitate. Adesea auzim ca nu-i intelegem pe cei tineri si ca acestia nu mai asculta de cei mari. Este ceva adevarat in aceasta afirmatie.

Cercetatorii sugereaza ca aproximativ 10% dintre familiile cu adolescenti intampina serioase dificultati in relatiile cu acestia. Daca incercam sa gasim o cauza, trebuie sa pornim de la un adevar simplu: omenirea se schimba intr-un ritm extrem de accelerat. Generatia matura tine mai greu pasul cu schimbarea, in timp ce tinerii sunt „pe valul vremii”, ei cresc odata cu schimbarea, fiind primii care o adopta.

Conflictele pornesc prin urmare de la diferentele de viziune, dar si de roluri. Pe de o parte, parintii se plang de modul in care pre/adolescentii isi asuma responsabilitatile si li se adreseaza in termeni de „indatoriri” („Invata!” „Gandeste-te la cate fac eu pentru tine si tu nici nu tii cont de asta!”). Pe de alta parte, copiii se simt mereu criticati, ca si cum ar fi in permanenta sub lupa, si se plang ca parintii incearca sa le dicteze cum sa traiasca, ce sa faca si ce nu, si chiar de ce sa se bucure. De cele mai multe ori, adultii incearca sa stabileasca un raport de putere cu copiii, in care ei se plaseaza pe pozitia de superioritate, iar comunicarea se face pe verticala, de sus in jos. Pentru o relatie armonioasa insa, pre/adolescentii trebuie sa fie incurajati sa se exprime, sa isi manifeste parerile fara sa le fie teama de consecinte. Stiind ca parerea lor este apreciata, tinerii nu vor mai „manifesta” pentru a-si face auzita vocea, iar relatia va deveni una echilibrata, bazata pe negocierea opiniilor si nu pe impunerea lor de catre o tabara sau alta.

Daca „prapastia intre generatii” a existat dintotdeauna, in prezent ea pare mai mare ca niciodata. Asta si pentru ca in ultima vreme tinerii se „dezlipesc” de parinti mai repede si cu mai multa usurinta, atasandu-se emotional de cei de varsta lor in care, se pare, au mai multa incredere si de a caror prezenta se bucura. Din pacate, nu intotdeauna influenta grupului este una pozitiva, de aceea parintii trebuie sa mentina o relatie armonioasa cu copiii, pentru a putea sa ii ghideze in continuare.

 

Conflictul dintre generatiihttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/03/franta-vrea-sa-oblige-companiile-de-continut-si-servicii-web-sa-plateasca-pentru-traficul-pe-retele-1_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/03/franta-vrea-sa-oblige-companiile-de-continut-si-servicii-web-sa-plateasca-pentru-traficul-pe-retele-1_size3.jpgRedactia MagicoMagico LifestyleParinti CopiiSe stie ca dintotdeauna, intre generatii au existat conflicte, neintelegeri sau chiar mai rau, indiferenta ori ostilitate. Adesea auzim ca nu-i intelegem pe cei tineri si ca acestia nu mai asculta de cei mari. Este ceva adevarat in aceasta afirmatie. Cercetatorii sugereaza ca aproximativ 10% dintre familiile cu adolescenti intampina...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop