Clickshop.ro

„Mami, mai vreau o inghetata!”, „Mai vreau sa ma uit putin la desene animate!”,  „Nu-mi este somn acum!”. Comunicarea eficienta inseamna de multe ori si negociere. Situatiile in care esti nevoit sa negociezi in calitate de parinte sunt diverse: in relatia cu partenerul de viata, cu educatoarea, cu alti parinti si, cel mai important, cu copilul tau. Deoarece copiii stiu sa obtina ce isi doresc, aplicand, din instinct, diverse tehnici de negociere in relatia cu parintii, este bine si pentru tine sa fii „echipat” cu cateva metode prin care poti sa faci fata cererilor copilului.

In orice situatie de negociere, trebuie sa pornesti de la intelegerea nevoilor copilului tau si de la motivul care sta la baza cererii lui.

  • Evita sa raspunzi cererii copilului incepand propozitia intr-o forma negativa „Nu se poate”.
  • Cea mai buna tehnica de „negociere” este aceea de a-i explica copilului punctul tau de vedere sau motivele pentru care este bine sa realizeze o anumita actiune.
  • Exista mai multe tehnici de negociere care se pot aplica in viata de zi cu zi in relatia cu copilul tau.
  • Pentru o anumita situatie cu care te confrunti, este posibil sa poti aplica mai multe tehnici de negociere.
  • O anumita tehnica  de negociere nu functioneaza la fel pentru toti copiii.
  • Fii creativ si aplica si  metode de negociere pe care nu le folosesti in mod curent.
  • Cand negociezi, evita sa apelezi la sentimentele copilului pentru tine sau la iubirea ta fata de el, precum: „Daca ma iubesti, o sa faci cum iti spun eu” sau „Stiu ca esti un baiat cuminte si te iubesc. De aceea, vei face cum iti spun eu.” Astfel de tehnici intra in categoria „santajului emotional” si au efecte nedorite asupra echilibrului emotional al copilului.

Daca o sa tineti cont de pasii enumerati mai sus, cu siguranta educatia copilului va fi una buna si in acest caz nu o sa riscati sa va treziti cu tot felul de surprise neplacute mai tarziu.

Invata sa negociezi cu copilul tau!http://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpgRedactia MagicoMagico LifestyleParinti Copii„Mami, mai vreau o inghetata!”, „Mai vreau sa ma uit putin la desene animate!”,  „Nu-mi este somn acum!”. Comunicarea eficienta inseamna de multe ori si negociere. Situatiile in care esti nevoit sa negociezi in calitate de parinte sunt diverse: in relatia cu partenerul de viata, cu educatoarea, cu alti...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop