Clickshop.ro

Multe mamici se plang ca ai lor copii refuza anumite alimente, cel mai frecvent fiind vorba de produse pe baza de carne. Parintii se tem ca datorita faptului ca acestia nu consuma carne sau anumite alimente se vor imbolnavi. Copiii care refuza sa  manance anumite alimente ar putea face acest lucru din instict, pentru a se proteja impotriva unor afectiuni, aceasta fiind o caracteristica dobandita de-a lungul evolutiei speciei umane.

 

Intr-un studiu s-a observat ca unii copii sunt deosebit de sensibili la anumite tipuri de alimente precum fructele, legumele si carnea. Un alt studiu despre instictele in alimentatie publicat acum ceva timp in revista Appetite spunea ca oamenii au o suspiciune naturala fata de alimentele care au potential de a-i deranja la stomac, instinct care se manifesta mai ales in copilarie.

Unele alimente sunt refuzate de copii fara ca acestia sa le fi incercat vreodata. In ciuda fortarii pentru a le manca, parintii considera ca aceste alimente nu sunt nocive, pentru ca contin vitamine benefice organismului. Copii pot ajunge sa refuze total acele alimente, dar uneori datorita presiunii le accepta dupa un anumit timp, pot aparea astfel unele gusturi si obiceiuri alimentare ce se vor pastra pe tot parcursul vietii.

O data cu varsta, copilul pierde instinctul alimentelor sanatoase si alege mancarea dupa gustul acesteia sau dupa aspect. Un semnal de alarma este atunci cand copilul nu mananca aproape nimic din ceea ce ii dati, sau mananca foarte putin.

Acest instinct prin care este refuzat un anumit aliment se poate observa si la animale, ce refuza sa manance anumite plante otravitoare, fara sa le spuna nimeni asta, sau cand sunt bolnave cauta anumite plante, care le fac bine.

O hrana corecta pentru copilul tau!http://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpgRedactia MagicoMagico LifestyleParinti CopiiMulte mamici se plang ca ai lor copii refuza anumite alimente, cel mai frecvent fiind vorba de produse pe baza de carne. Parintii se tem ca datorita faptului ca acestia nu consuma carne sau anumite alimente se vor imbolnavi. Copiii care refuza sa  manance anumite alimente ar putea face acest...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop