Clickshop.ro

Anual, milioane de oameni din intreaga lume consulta un chirurg plastician pentru a-si imbunatati aspectul urechilor. Chiar daca acestea sunt doar putin asimetrice sau deformate, este suficient pentru ca un copil sa capete porecle, sa se frustreze sau sa intampine dificultati in a se integra in mediul scolar.

Cand trebuie efectuata

Operatia poate fi efectuata oricand dupa ce cartilajele auriculare sunt dezvoltate, lucru care se intampla in jurul varstei de 5 – 6 ani. Totusi, este de dorit ca o astfel de interventie sa aiba loc la o varsta frageda, din cauza cartilajului care se intareste odata cu inaintarea in varsta si nu mai permite modelarea la fel de facila.

Ce presupune

In primul rand, trebuie ales un chirurg plastician competent. Acesta va examina structura urechilor si va va prezenta in detaliu toate efectele operatiei la care veti fi supus. La copiii foarte mici se prefera anestezia generala, iar la adolescenti si adulti, se utilizeaza anestezia locala combinata cu o anestezie intravenoasa usoara. Operatia dureaza, in conditii normale, intre 1 si 2 ore si presupune o incizie in spatele urechii pentru evidentierea cartilajului. Cu ajutorul unor fire resorbabile, cartilajul este apoi remodelat prin plicaturare si apropiat de cap. Dupa ce se verifica hemostaza, se face sutura pe piele.

Recuperare postoperatorie

Operatia se poate face ambulator sau cu o spitalizare de 24 de ore. Timp de 7 zile dupa interventie, se va purta un bandaj compresiv, dupa care se poate indica purtarea unei bentite protectoare pentru inca o luna.

Copiii se pot intoarce in colectivitate dupa o saptamana (cu supraveghere atenta in prima luna), iar adultii pot relua lucrul dupa 2-3 zile.

Riscuri

Nu exista interventie chirurgicala fara riscuri. In cazul otoplastiei, complicatiile sunt rare si de obicei minore. La unii pacienti, pot aparea mici cheaguri de sange in spatele urechii, la nivelul inciziei sau infectii localizate la nivelul tegumentului, tratabile cu antibiotic. Data fiind diferenta foarte mare a capacitatii de vindecare de la un pacient la altul, rezultatul nu este niciodata complet predictibil, precum nici calitatea cicatricii.

Costuri

Costurile unei otoplastii variaza in functie de clinica, medic, tipul de anestezie folosit (locala sau generala), daca pacientul ramane sau nu internat si variaza intre 500 si 900 Euro. Pentru stabilirea unui cost exact, este necesara o consultatie cu programare prealabila.

Tot ce trebuie sa stiti despre otoplastiehttp://magico.ro/wp-content/uploads/2011/08/BIG-EARS.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads/2011/08/BIG-EARS-150x150.jpgRedactia MagicoParinti CopiiAnual, milioane de oameni din intreaga lume consulta un chirurg plastician pentru a-si imbunatati aspectul urechilor. Chiar daca acestea sunt doar putin asimetrice sau deformate, este suficient pentru ca un copil sa capete porecle, sa se frustreze sau sa intampine dificultati in a se integra in mediul scolar. Cand trebuie...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop