Clickshop.ro

Desi luna decembrie este pe final si in multe zone ale tarii zapada inca nu s-a instalat, ceea ce ne asteapta in lunile urmatoare – conform meteorologilor- sunt precipitatii abundente.

De aceea trebuie sa fim pregatiti sau mai degraba informati. Pentru cei care stau la casa, iarna este si mai grea. In fiecare zi zapada trebuie curatata atat din curte, de la poarta si, cel mai important, de pe acoperis. Ninsorile bogate pot oferi un peisaj de basm, insa daunele pe care le pot face asupra casei tale sunt mai mari decat ti-ai imagina.

Cantitatile mari de zapada de pe acoperis pot cauza problemestructurii de rezistenta a casei, pot duce la formarea de turturipe jgeaburile acoperisului sau la infiltratia apei in peretii casei.

Toate acestea pot fi evitate daca esti precaut si un bun “gospodar”. In functie de acoperisul casei, te poti descurca singur (daca acesta este inclinat) sau poti apela la o echipa de specialisti (in cazul in care casa are un acoperis plat) deoarece necesita mai multa munca fizica.

Apoi, daca acoperisul este format din tigle, acesta devine “sensibil”, in sensul ca trebuie sa fii foarte atent la ustensilele pe care le folosesti pentru a nu le ciobi sau a ramane fara ele. Daca alegeti o lopata pentru zapada din aluminiu poti lasa un strat subtire deasupra tiglei pentru a evita spargerea ei. Desi nu sunt asa usor si practic de manuit, exista si lopeti din plastic care au un risc mai mic de distrugere a tiglei.

De asemenea, nu este recomandata folosirea unei scari, deoarece suprafetele sunt mult mai alunecoase iarna. Alege ustensile cu manere extensibile care sa ti permita accesul pe acoperis chiar de la parter.

Daca acestea din urme nu prea te ajuta, foloseste o scara, insa echipeaza-te corespunzator cu pantofi cu talpi anti-derapante. In plus, este de preferat sa fii ajutat de cel putin inca o persoana in aceasta situatie.

Un alt aspect enervant, dar mai ales periculos, este formarea continua de turturi la streasina casei. Indepartarea zapezii la timp este cea mai eficienta metoda, insa pentru o mai buna circulatie a apei pe acoperis si scurgerea ei corecta, poti folosi clorura de calciu sau demagneziu. Acestea topesc zapada la orice temperatura.

Sursa: casamea.ro

http://magico.ro/wp-content/uploads/2011/11/gradina-iarna.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads/2011/11/gradina-iarna-150x150.jpgRedactia MagicoGhid Casa GradinaMagico LifestyleDesi luna decembrie este pe final si in multe zone ale tarii zapada inca nu s-a instalat, ceea ce ne asteapta in lunile urmatoare – conform meteorologilor- sunt precipitatii abundente. De aceea trebuie sa fim pregatiti sau mai degraba informati. Pentru cei care stau la casa, iarna este si mai...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop