Clickshop.ro

Mai putin inseamna mai mult! Aceasta expresie se potriveste ca o manusa stilului minimalist. In Romania, acest stil a devenit foarte agreat si foarte des intalnit in noile locuinte.  Minimalismul presupune strictul necesar. Nimic in plus. Dimpotriva, daca un obiect sau o incapere poate avea doua functionalitati, cu atat mai bine. Decorurile, accesoriile elaborate si ornamentele sunt excluse, lasand loc simplitatii.

In  stilul minimalist, formele sunt rectangular si masive, atragand atentia privitorului asupra contrastelor intre plin si gol. Sunt folosite materiale precum beton, sticla si inox in combinatie cu lemn, piatra si piele. Nu lipsesc nici alaturarile neasteptate intre finisajele foarte fine si cele brute, aparent lasate neterminate.Mobilierul este putin si, in general, foarte jos ca inaltime, orientat pe orizontala, dat fiind faptul ca minimalismul este inspirat din cultura japoneza.
Se merge pe combinatii de culori de pamant (brun, bej, crem) sau de griuri, fiind preferate nuantele reci si contrastele inchis-deschise. Aces current este foarte apreciat de arhitecti pentru ca accentueaza simplitatea si frumusetea volumetriilor constructiilor.

In tara noastra, unde spiritul balcanic isi spune cuvantul, nu gasim minimalism in stare pura, acesta fiind „incalzit“ atat prin culori, cat si prin forme sau materiale. Culorile mai prietenoase, textilele, decoratiunile, florile sau pernutele transforma atmosfera rigida, specifica minimalismului, intr-una agreabila.

 

 

O casa cocheta in stil minimalisthttp://magico.ro/wp-content/uploads/2014/01/happycover.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads/2014/01/happycover-150x150.jpgRedactia MagicoGhid Casa Gradinaamenajari interioare,casa si gradina,design interior,minimalismMai putin inseamna mai mult! Aceasta expresie se potriveste ca o manusa stilului minimalist. In Romania, acest stil a devenit foarte agreat si foarte des intalnit in noile locuinte.  Minimalismul presupune strictul necesar. Nimic in plus. Dimpotriva, daca un obiect sau o incapere poate avea doua functionalitati, cu atat...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop