Clickshop.ro

purificare feng shuiPentru purificarea spațiilor de locuit si pentru a menține o energie bună în locuință, ordinea și curățenia sunt fundamentale în practica Feng Shui. Atunci când avem prea multe lucruri adunate prin dulapuri, debarale sau chiar la colțuri sau pe sub mobilă, se creează blocaje ale energiei vitale chi. Aceste blocaje se transpun vizibil și în viața noastră de zi cu zi. Putem experimenta blocaje în relații, sănătate, carieră sau finanțe. Ca să lăsăm energia chi să curgă lin prin locuință, trebuie ca cel puțin de patru ori pe an, la schimbarea anotimpurilor să facem curățenie generală. Apoi, măcar o dată pe săptămână, să facem ordine și să purificăm camerele, în special cele în care ne petrecem cel mai mult timp. Curățenia include și debarasarea de obiecte ce ne provoacă amintiri neplăcute sau lucruri pe care nu le mai folosim. După ce ne-am scăpat de ele, va apărea o senzație de ușurare psihică, fizică și emoțională. Odată ce am făcut acest lucru, suntem pregătiți  energetic și psihologic pentru un nou început.

Metode de purificare a spațiilor

 Aceste purificări se fac pentru a scăpa de vechile tipare energetice și pentru stabilirea unui flux pozitiv de chi. Când facem o purificare, trebuie să evităm ca noi să fim deprimați, supărați sau furioși, pentru că totul va fi în zadar. Femeile gravide și bolnavii ar trebui să evite să facă purificări pentru că pot absorbi prea multă energie negativă.

 Purificarea cu fum aromat

betisoare feng shuiDe obicei, în ritualul de purificare cele mai folosite sunt salvia și iarba dulce. Salvia alungă spiritele negative. Iarba dulce atrage și amplifică energia benefică și vindecătoare. Noi ne putem alege însă singuri aromele ce ne plac pentru a purifica locuința. Mai avem nevoie de un bol sau o scoică și o pană. Fumul se împrăștie mai bine și obținem un efect mai puternic dacă folosim o pană. Prima dată vom aprinde ierburile sau bețișoarele parfumate, iar fumul îl vom aduce înspre noi. Închidem ochii și ne imaginăm că un ghid spiritual, un înger sau orice fel de ființă sfântă este alături de noi în acest proces.  După ce ne-am purificat propria persoană, vom duce fumul prin toate spațiile dorite, în special în colțuri și înspre tavan. În tot acest timp, ne rugăm și ne imaginăm cum fumul risipește orice urmă de tensiune, blocaj sau energie negativă. Încheiem purificarea cu mulțumiri.

Clopoței și talgere

Din cele mai vechi timpuri, sunetul clopoțeilor a fost folosit în cele mai multe culturi pentru protecție, dar și pentru  invocarea spiritelor și zeităților. Vibrațiile produse de clopote pot să disperseze energia negativă și stagnantă acumulată, sporind curentul de energie pozitivă. Dacă energia este veche și stagnantă, sunetul poate fi greu și înfundat. Vom suna din clopoței până când sunetul va fi clar și răsunător. Ne plimbăm astfel, în sensul acelor de ceasornic, prin toată camera, adresând rugăciuni de binecuvântare.  Putem folosi clopoței din argint, alamă, bronz, sau clopoței tibetani, balinezi sau talgere.

Bătăile din palme

Este cea mai la îndemână, în lipsa oricărui instrument de purificare. Pășim în sensul acelor de ceasornic prin toată încăperea, începând din colțul cel mai estic. Bătaia din palme trebuie să fie puternică, de la podea până în tavan, până când sunetul devine clar. Aducem rugăciuni și mulțumiri și ne exprimăm intențiile.

Apa sfințită

Se poate folosi aghiasma de la biserici, o apă încărcată energetic de soare, lună sau cristale. Stropim camera, mergând în sensul acelor de ceasornic. Acest proces creează un mediu bogat în ioni negativi, similar cu cel din apropierea unei mări sau a unei cascade.

Sarea

Cea mai bună este sarea de mare pentru purificarea unui spațiu. Punem pe o farfurioară sare de mare și o lăsăm în diferite colțuri ale locuinței, cel mai bine în SV și în NE. O aruncăm sau o schimbăm după aproximativ o lună. Mai putem lăsa și pe timp de o noapte sare de mare presărată pe podea, în camerele unde simțim o atmosferă încărcată. A doua zi, strângem sarea de pe podea și o aruncăm, pentru că a absorbit energia negativă.

Rubrica realizata cu sprijinul consilierului feng shui Silvia Staia

Va stam la dispozitie cu sugestii si intrebari pe adresa de email a redactiei: redactie@magico.ro

Silvia Staia

www.3spirit.ro

 

 

Purificarea spatiilor de locuit in practica Feng Shuihttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpgSilvia StaiaGhid Casa GradinaMagico LifestylePentru purificarea spațiilor de locuit si pentru a menține o energie bună în locuință, ordinea și curățenia sunt fundamentale în practica Feng Shui. Atunci când avem prea multe lucruri adunate prin dulapuri, debarale sau chiar la colțuri sau pe sub mobilă, se creează blocaje ale energiei vitale chi. Aceste...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop