Clickshop.ro

Efectele secundare in urma radio terapiei apar frecvent, dar in functie de organismul fiecaruia ele pot fi mai severe sau aproape insesizabile. Totodata, aparitia si severitatea lor tine si de zona asupra careia se accentueaza radio terapia si de timpul in care a fost expusa partea bolnava.

Unul dintre cele mai intalnite efecte ale utilizarii radio terapiei este oboseala. Dar si aici se aplica ceea ce am scris in primul paragraf, astfel ca o persoana care primeste un tratament de lunga durata va resimti oboseala mult mai tare decat un pacient care trebuie sa infrunte mai putine sedinte.

Ca sa combati oboseala din timpul tratamentului trebuie sa ai grija ca somnul tau sa nu fie intrerupt, sa te hranesti potrivit si cu alimentele pe care corpul tau le necesita pentru a avea energie.

Un alt efect secundar al radio terapiei sunt iritatiile care pot aparea pe piele. Roseata, depigmentare, usoare usturimi, exfoliere. Toate pot fi tratate cu creme speciale oferite si recomandate de doctorul vostru.

Un alt efect foarte intalnit este pierderea apetitului de mancare. Din pacate, pentru acest efect secundar nu exista remedii, iar pacientul va trebui sa consume in continuare alimente bogate in vitamine pentru a dispune de energie.

Caderea parului se produce atunci cand pacientul este tratat pentru cancer la gat sau la cap. Daca tratamentul de radio terapie este facut pentru alte parti ale corpului, parul nu va fi afectat. Caderea parului este temporara si astfel dupa incetarea tratamentului, el se va regenera.

Ultimele doua efecte secundare care pot aparea sunt probleme de auz si greata. Daca ultimul este explicabila prin socul care se atribuie asupra organismului, primul efect secundar apare doar atunci cand cancerul se afla in zone apropiate ale urechii.

ATENTIE! In cazul tratamentului de radio terapie pot aparea si alte efecte secundare si din acest motiv trebuie sa consultati doctorul de fiecare data cand ceva pare suspect.

Posibile efecte secundare ale radio terapieihttp://magico.ro/wp-content/uploads/2014/01/happycover.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads/2014/01/happycover-150x150.jpgRedactia MagicoGhid Sanatate FrumuseteEfectele secundare in urma radio terapiei apar frecvent, dar in functie de organismul fiecaruia ele pot fi mai severe sau aproape insesizabile. Totodata, aparitia si severitatea lor tine si de zona asupra careia se accentueaza radio terapia si de timpul in care a fost expusa partea bolnava. Unul dintre cele...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop