Clickshop.ro

In acest articol ne sunt oferite 5 modalitati prin care putem sa ne îmbunatatim starea emotionala, energia si vitalitatea în orice moment avem nevoie de asta. Si nu e doar pentru tine. E si pentru cei dragi tie, mai ales pentru copiii tai (daca ai) care “te iau de odihnit” de cum intri pe usa.

Asadar, chiar daca nu ai nevoie chiar în acest moment de energizare, pune articolul bine sa îl gasesti când îti va trebui !

Iata cele 5 metode prin care iti imbunatatesti starea spirituala:

Schimba-ti gândirea

Modalitatea principala prin care îsi mentii o stare negativa este dialogul interior neproductiv:

  • “Nu ma simt bine”
  • “De ce mi se întâmpla tocmai mie”
  • “Vai si-amar de capul meu”

Daca iti spui astfel de lucruri e dificil sa te simti bine.

Asa ca schimba-le, folosind intrebari:

  • “Cum pot sa îmi schimb starea ?”
  • “Cum vreau sa ma simt de fapt ?”
  • “Ce e bine in legatura cu ceea ce mi se intâmpla”

Chiar daca efectul nu va fi imediat, te poti folosi de astfel de mesaje interioare ca sa declansezi procesul de trecere de la disconfort la confort.

Schimba focalizarea atentiei

Observa care sunt lucrurile carora le dai atentie. Esti cumva atent la stimulul care ti-a generat starea de disconfort ? Esti în continuare atent la amintirile neplacute care te mentin în starea neproductiva ? Schimba-le ! Gândeste-te la viitor, la cum vrei sa se schimbe lucrurile în bine sau muta-ti atentia catre oameni pozitivi care te pot scoate din starea actuala.

Schimba-ti fiziologia

Aceasta este probabil cea mai rapida metoda de schimbare a starilor de disconfort. Pur si simplu plimba-te sau fa flotari sau cânta. Orice modificare a felului în care te misti (inclusiv a felului în care îti misti muschii gurii când zâmbesti !) este benefica pentru modificarea starii prezente. Si functioneaza aproape de fiecare data.

Schimba felul în care respiri

Da-mi voie sa te întreb ceva: De câte ori ai respirat profund astazi ?
Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca niciodata în mod constient. Respira profund de 20 de ori si vezi cum te simti dupa aceea. S-ar putea sa îti placa !

Schimba contextul

Uneori suntem extraordinar de tributari mediului în care ne aflam. Facem asocieri între elemente de mediu si starile pe care le traim. De exemplu, o fotografie asezata pe birou ne poate aminti de o persoana draga. La fel de “bine”, un tablou asezat într-un birou ne poate trezi amintiri neplacute daca l-am vizualizat de mai multe ori în vreme ce ne simteam inconfortabil. Schimbarea fizica a mediului poate fi antidotul unei stari neplacute pentru ca elimina acea asociere. Asadar, schimba mediul…. iesi din birou si du-te în parc, ia masa în oras cu cineva drag, etc…

Cele 5 metode descrise mai sus functioneaza excelent mai ales luate împreuna.
Le poti combina cum vrei, pentru ca pâna la urma conteaza rezultatul, nu ordinea pasilor…

Totusi, ca o sugestie pentru tine, ai putea alege sa combini metode din categoria “minte” si respectiv “trup”, asa cum reiese din figura de mai jos.

Daca ma întrebi pe mine… eu prefer sa încep cu schimbarea contextului si a fiziologiei, pentru ca acestea par sa functioneze cel mai rapid la situatiile de zi cu zi.

În concluzie:

Schimba-ti starea în care te gasesti si vei obtine mai multa energie. Foloseste energia în folosul tau si al celorlalti si vei obtine mai multa fericire.

Restul e…Inspiratie !

Sursa: http://www.andyszekely.ro

Fitness emotionalhttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpgRedactia MagicoGhid Sport FitnessMagico LifestyleIn acest articol ne sunt oferite 5 modalitati prin care putem sa ne îmbunatatim starea emotionala, energia si vitalitatea în orice moment avem nevoie de asta. Si nu e doar pentru tine. E si pentru cei dragi tie, mai ales pentru copiii tai (daca ai) care “te iau de...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop