Clickshop.ro

Cautam mai tot timpul sa slabim rapid si cat mai mult, desi stim ca nu este sanatos pentru corpul nostru si e foarte posibil ca acele kilograme sa le punem inapoi rapid. Dar specialistii spun ca exista o dieta miraculoasa care combina toate dorintele noastre si ne face si sa slabim.

Respectata pentru o perioada de minim doua luni de zile,dieta Dash a determinat  o pierdere constanta in greutate, imbunatatirea radicala a activitatii inimii si a echilibrat, aducand in limite normale, tensiunea arteriala.

Daca in cazul celorlalte diete s-a constatat, in general, ca nivelul colesterolului din sange creste la finele perioadei de regim, concomitent cu scaderea in greutate, respectand dieta Dash aceasta problema nu mai exista.

Dash este un acronim, care vine de la Dietary Approaches to Stop Hypertension (stil de viata care reduce tensiunea arteriala), principiile alimentare fiind puse la punct de Societatea Canadiana de Nutritie. Mai mult, doar dieta in sine, fara niciun fel de alte medicamente, poate fi considerata un tratament pentru bolile cardio-vasculare.

Regulile fundamentale Dash

Dieta se bazeaza pe alimente bogate in fibre, magneziu, potasiu si calciu si recomanda evitarea alimentelor care contin grasimi. In cadrul dietei se consuma in principal alimente bogate in potasiu: banane, portocale, pepene si kiwi, dar si cartofi, evident, altfel de cat prajiti.

Pentru rezultate optime dieta recomanda doua portii de cereale integrale pe zi (o portie avand 125 grame), 4-5 portii de fructe (o portie constand dintr-un fruct intreg, sau 100 de grame de fruct, daca este vorba despre pepene sau alte fructe mari, sau 200 de mililitri de suc proaspat de fructe) si legume diferite (o portie avand 100-150 de grame de legume crude, preparate la aburi sau la cuptor), si trei produse lactate in fiecare zi (o portie reprezentand 100 de grame de iaurt, o cana cu lapte sau 50 de grame de branza).

Dieta impune o singura portie de carne pe zi (pui, vaca sau peste), de maxim 100 de grame si reducerea la minim a grasimilor animale si vegetale la strict doua linguri cu ulei pe zi si 15 grame de grasimi animale. Aportul de grasimi esentiale vine din consumul de nuci si alte seminte, incurajat de dieta.

Dash limiteaza dulciurile, la cinci portii pe saptamana, de maxim 100 de grame fiecare, si reduce consumul de sare la minimum posibil. In loc de sare esti indemnat sa abuzezi de plante aromate, piper, usturoi si suc de lamaie.

Sunt total contraindicate conservele sau oricare alte produse care au aditivi si exces de sodiu. Dieta este usor de pus in practica si este recomandata fara restrictii in ceea ce priveste varsta, fiind foarte indicata adolescentilor si tinerilor supraponderali.

Nutritionistii sustin ca dieta Dash ar trebui sa fie stilul de viata al omului modern, pentru ca are marea calitate de a nu produce niciun fel de carente nutritionale in organism.

Sursa: Dietetik.ro

 

Slabeste sanatos cu dieta DASHhttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/03/franta-vrea-sa-oblige-companiile-de-continut-si-servicii-web-sa-plateasca-pentru-traficul-pe-retele-1_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/03/franta-vrea-sa-oblige-companiile-de-continut-si-servicii-web-sa-plateasca-pentru-traficul-pe-retele-1_size3.jpgRedactia MagicoGhid Sport FitnessMagico LifestyleCautam mai tot timpul sa slabim rapid si cat mai mult, desi stim ca nu este sanatos pentru corpul nostru si e foarte posibil ca acele kilograme sa le punem inapoi rapid. Dar specialistii spun ca exista o dieta miraculoasa care combina toate dorintele noastre si ne face si...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop