Clickshop.ro

Vrei sa petreci anul acesta intr-un peisaj diferit, care sa aduca atmosfera de sarbatoare in sufletul tau? Atunci noi iti propunem cateva destinatii: Valenii de Munte, Praga sau Nisipurile de Aur.

Valenii de Munte„Si ce frumoasa era aici imaculata iarna, cu sarutul soarelui clar pe gheata, cu pitorescele cortegii ale irozilor mergand foarte seriosi, din casa in casa…”, descrie Nicolae Iorga, in scrisorile trimise prietenilor lui, Valenii de Munte. Oraselul, foarte linistit, cu muzeele lui multe si frumoase, cu aerul taios, cu oameni cuviinciosi si primitori, te asteapta asezat intre palmele unor dealuri stancoase, impodobite ici si colo de copaci batrani.

Aici iarna e blanda, fara viscol si capricii, cu tuica fiarta si obiceiuri vechi romanesti. Dupa ce termini de batut stradutele, dupa ce dai o raita prin parc, poti sa mergi sa asculti povestile celor ce ingrijesc de Casa Memoriala „Nicolae Iorga”, impecabil conservata. In curte, poti vizita un muzeu de etnografie si unul de icoane. Peste drum te asteapta un muzeu de stiinte naturale, „Cultura Prunului”.

O vizita la Praga este un prilej de incantare, mai ales daca are loc in preajma Revelionului. Odata ajuns in capitala Cehiei, vei constata ca nu-ti ajunge timpul pentru a vizita toate minunatiile. De aceea, iti recomandam Biserica Loretta, cu arhitectura sa de secol XVII, si o minunata capela de marmura, copie a casei Madonei din Loretta (Italia), catedrala Sf. Vitu, castelul Hradcany sau o plimbare pe minunatul pod Carol. La lasarea serii, mergi in piata Welceslas, urca cu funicularul pana pe dealul Petrini si vei avea ocazia sa admiri o panorama superba a orasului. O croaziera pe Vltava, noapta, in compania unui acordeon, te va introduce si mai mult in atmosfera Sarbatorilor. Aceste mici placeri te costa intre 244 euro/persoana la un hotel de trei stele si 331 euro la unul de patru stele. In acest pret sunt incluse patru nopti de cazare si micul dejun. Pentru cina festiva se plateste separat.

Statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur este vestita pentru frumusetea si finetea plajelor. In mijlocul statiunii exista insa amenajat un parc in care poti vedea cerbi, mistreti, iepuri, veverite rosii, vulturi sau fazani, o adevarata incantare pentru cei mici, dar nu numai. Daca vrei sa vizitezi si altceva, atunci merita sa faci o plimbare pana la turnul cu ceas Sf. Ioan Botezatorul sau la Manastirea Aldaja, construita in secolul XIV, ale carei picturi murale sunt minunate.

Sursa: euforia.tv

Destinatii turistice de ultimul moment pentru revelionhttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpghttp://magico.ro/wp-content/uploads//2013/02/vanzarile-de-bere-si-profitul-grupului-heineken-in-romania-au-crescut-anul-trecut_size3.jpgRedactia MagicoGhid Turism Timp liberMagico LifestyleVrei sa petreci anul acesta intr-un peisaj diferit, care sa aduca atmosfera de sarbatoare in sufletul tau? Atunci noi iti propunem cateva destinatii: Valenii de Munte, Praga sau Nisipurile de Aur. Valenii de Munte. 'Si ce frumoasa era aici imaculata iarna, cu sarutul soarelui clar pe gheata, cu pitorescele cortegii ale irozilor...Copii si Parinti Timisoara Banat | Sanatate Frumusete Sport Fitness Casa Gradina Auto Moto IT Gadgets Turism Timp liber Moda Accesorii
PC%20Shop